Abdica i ens manifestem!

Manifestació poc cohesionada a Barcelona.


Avui hi ha hagut concentració a Plaça Catalunya arran de l’abdicació de Joan Carles I (jo en sóc el IV, V o VI de la meva família, no està clar) en el seu fill. L’objectiu de la Manifestació? En primer lloc rebutjar la monarquia, ja que no crec que hi hagués cap monàrquic allí. En segon lloc… ja no està tant clar què més volia aquella gernació de la qual formava part, alguns volien República Catalana, altres Espanyola, alguns la volien comunista, altres estalinista, verda, socialista, federal… un sidral vaja.

Imatge

Estelades i banderes republicanes avui. (Font: Pròpia)

El cert és que hi havia gent de procedències molt diverses i en gran part amb poques coses en comú. Alhora els diferents models defensats feien difícil qualsevol “lema” unitari. Uns cantaven “In, Inde, Independència” i els altres contestaven “Mañana España será republicana”, tot plegat difícil de conjugar. Una nota positiva és el destacar el bon ambient general i la possibilitat d’aproximació entre dos sectors de la població més “militant” que no sempre coincideixen.

La monarquia ha rebut avui la cobertura de la elit política, dels mitjans de comunicació i econòmica. Queden obertes moltes incògnites que ja anirem veient com es resolen. Per què és ara que es produeix el comiat del Rei? Com es pot traduir el malestar actual en futures eleccions? Hi haurà tercera via? Tot plegat ho sabrem aviat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s