A 100 dies del 27-S

Els partits polítics engeguen la maquinària per a convertir el proper 27-S en un èxit esclatant.


Amb la voladura, més o menys controlada, de Convergència i Unió aquesta setmana es clarifica un dels fronts més importants de l’independentisme. A partir d’ara, Artur Mas tindrà llibertat de moviment per a configurar un llista d’ampli espectre, tot acollint la previsible diàspora d’UDC i també personalitats de diferents àmbits de la societat. Tot plegat, començarà a cristal·litzar-se avui amb la presentació a Molins de Rei de les línies mestres d’aquesta nova candidatura. [Edito 15:14 20/6]: Sembla ser que Mas ha embogit (sí, embogit), i reincideix en la idea de fer una OPA més o menys hostil al conjunt de la societat civil (ANC, Omnium, AMI), demanant-los de fer ells la llista “de país” en qüestió. Molt decebut.

Artur Mas (Font: Racó Català)

Artur Mas (Font: Racó Català)

Mentrestant, Esquerra Republicana de Catalunya va fer ahir la seva proposta de candidatura àmplia, tot acollint les diferents sensibilitats que, des d’una òptica social, apostin per la independència de Catalunya i la construcció d’una República. L’aposta per captar ex-federalistes, verds i altres sectors socials progressistes és clara. L’estratègia agregadora d’ERC espera obtenir resultats de gestos com el vot favorable a l’investidura de Colau a Barcelona o els pactes progressistes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, on ERC es va convertir el darrer 24M en segona força.

Oriol Junqueras (Font: El Singular)

Oriol Junqueras (Font: El Singular)

En el cas de les Candidatures d’Unitat Popular, un cop refusada l’oferta de Teresa Forcades i Procés Constituent, s’encaminen cap a la construcció d’una candidatura d’esquerra rupturista via la crida Constituent. Sigui amb Antonio Baños o amb un altre candidat, el repte de les CUP serà canalitzar i conduir cap al Sí el major nombre de vots rupturistes en clara competència amb la grisor nacional d’una hipotètica Catalunya en Comú (ICV-Podem).

Antonio Baños (Font: eldiario.es)

Antonio Baños (Font: eldiario.es)

La voluntat d’aquests moviments? Sumar el màxim de gent al Sí en unes eleccions que seran decisives per al futur del país. Gabilondo ho té clar, si el 27 de Setembre guanyen les forces independentistes comença la construcció d’un estat, les seves estructures, i la redacció d’una Constitució. Un Procés Constituent Català en tota regla.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s